maanantai 23. marraskuuta 2009

KAHVIPÖYDÄN HERKUTTELUHETKIIN

LUSIKKALEIVÄT
noin 40 kappaletta
2oo g voita, 1½ dl sokeria, 2 tl vaniljasokeria,
1 tl soodaa, 4½ dl vehnäjauhoja
VÄLIIN: vadelmamarmeladia tai omenahilloa
..................................
PÄÄLLE: hienoa sokeria

Kiehauta rasva kattilassa välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea, kaada rasva kulhoon. Lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita seos tasaiseksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Vie taikina hetkeksi viileään.
- Painele taikinaa soikeaan lusikanpesään. Perinteinen vanha lusikkamalli on paras. Vedä taikina lusikasta leivinpaperin päälle kupera puoli ylöspäin.
- Paista 200 asteessa 8- 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki, ja voitele puolet marmeladilla. Paina toinen puolisko päälle. Kierittele pikkuleivät sokerissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti