maanantai 9. elokuuta 2010

Sitoutunut Kristukseen

Lainauksia Tapani Suonnon opetuksista.
Yksi tämän päivän suuria ongelmia kristillisessä maailmassa on sitoutumattomuus. Siksi monet seurakunnat ovat vaikeuksissa. Monet työmuodot on jouduttu lopettamaan, koska ei löydy enää uskollisia sitoutuneita vastuunkantajia.
- Moni uskoo, että tarvitaan lahjakkaampia puhujia, parempaa musiikkia, hienoja kokoussaleja. Toisten mielestä tarvitaan voimaa, joka kaataa ihmiset, ihmeitä ja merkkejä, koskettavia profetioita ja ilmestyksiä, jotta ihmiset sitoutuvat seurakuntaan ja se voi uudistua.
Johannes Kastaja sanoi omasta tehtävästään: "Minun tulee vähetä, Hänen kasvaa." Ei kuulosta järin hauskalta. Johannes vaikutti vain 1,5 vuotta. Hänen tarinansa ei ollut mikään suuri menestystarina ihmisten silmissä. Monet varmasti muistelivat jälkeenpäin nauraen tuota parannussaarnaajaa. Mutta Jeesus sanoi Hänestä: "Ei ole vaimoista syntyneiden joukossa ketään suurempaa kuin Johannes Kastaja." Mikä teki Johanneksesta suuren? Hän oli sitoutunut Kristukseen!
- Ihmisen on vaikeata sitoutua seurakuntaan, jos hän ei ole sitoutunut Kristukseen , jos hän ei ole todella sisäistänyt sitä, miten Kristus on sisäistynyt meihin. Siitä lähtee kaikki todellinen, kestävä sitoutuminen..
- Toisaalta kukaan ei kykene sitoutumaan Kristukseen, jos hän ei ole sisäistänyt sitä, miten syvästi Jeesus on sitoutunut meihin.
- Jeesus otti sinun ongelmasi, huolesi, virheesi, syntisi, kipusi ja sairautesi, koko kohtalosi omakseen, ja kantoi kaiken Golgatan ristillä. Hän otti sinun osasi, joka sinulle kuului syntisenä ihmisenä ja antoi sinulle sen osan, joka Hänelle kuului pyhänä, synnittömänä Jumalan Poikana.
- "Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme." Room. 5:6-8
- Olimme vielä siinä joukossa, joka oli valmis ristiinnaulitsemaan Hänet, kun Hän antoi itsensä meidän edestämme. Kukaan meistä ei olisi tullut Hänen tykönsä, ellei Hän olisi itse vetänyt meitä puoleensa. "Ei kukaan tule Isän tykö, ellei Isä häntä vedä." Meidän pelastuksemme on suurempaa armoa kuin kykenemme käsittämäänkään.
- Kun mekin julistamme evankeliumia, kyse on Kristuksen sitoutumisesta meihin, ei meidän rahoistamme tai onnestamme ja menestyksestämme. Kun evankeliumia julistetaan , ei pitäisi samaan aikaan puhua rahasta ja menestyksestä. Muuten ihmiset tulevat Jeesuksen luokse uskoen saavansa siitä jonkin hyödyn ja uuden keinon menestykseen.
Jumalan siunausta kaikille!♥

2 kommenttia:

  1. Hei Kirsti!
    Tämä oli äärimmäisen hyvä postaus! Todella. Näin se on, ihmiset etsivät paljon tänä päivänä vain niitä siunauksia, mutta eivät välttämättä tahdo oikeasti seurata Jeesusta ja elää Jumalan tahdon alla. Eihän se aina mukavalta tunnu, tehdä parannusta ja kasvaa uskossa, tehdä niinkuin Jumalan haluaa, kun lihamme haluaa täysin päinvastaista. Mutta jos emme sitoudu Kristukseen, emme koskaan tule ymmärtämään todellista asemaamme Hänessä emmekä ehkä ymmärtämään Hänen rakkauttansa ja armoansa meitä kohtaan.
    Oi kiitos vielä Kirsti tästä, tällä oli erittäin hyvä aloittaa tämä aamu :)
    Paljon siunausta sinulle ja koko teidän perhekunnallenne ♥

    VastaaPoista
  2. Hei Johanna,minua itseänikin siunasi tämän kirjoittaminen.
    Olisi ollut enemmänkin jotain sanomista esim.herätyksestä,mutta sitä voin suunnitella myöhemmin.
    Niin etsitään vain siunauksia,eikä suostuta parannuksen paikalle Jumalan tahdon alle.
    Tuntuu siltä,että parannusta tulee tehdä päivittäin.
    Se on luopumista, taistelua Jumalan tahdon ja lihan halujen välillä.Sitoutuminen,ts. itsensä kokonaan luovuttaminen Jumalalle,tuo aikanaan suunnattoman ilon,ja käsitämme jotain Hänen rakkaudestaan ja armostaan meitä kohtaan.
    Oletko kuunnellut Leo Melleriä, hän on meidän lempisaarnaajamme?
    Jossain kasetilla hän sanoo,ettemme menisi isoihin marketteihin tai kauppakeskuksiin,koska siellä joutuu kiusaukiin ostaa. Hän ehdottaa,että valikoisimme pikku kaupan,josta saa päivittäiset tarpeet.
    Ihanaa,kun sait tästä iloa aamuusi! :)
    Johannalle ja Jasminelle runsasta Taivaan Isän siunausta! ♥♥

    VastaaPoista