torstai 21. tammikuuta 2010

Sana Jerusalemista

Kiinan kasvava energian tarve yhdistettynä Iranin ydinteknologian havitteluun voi vielä koitua vaaraksi Israelille ja länsimaille. Kansainvälisen yhteisön ponnettomuuden tähden koko Lähi- itä on syöksymässä varustelukierteeseen. Koska Irania ei ole estetty etenemästä ydinaseen havittelussaan, ainakin 12 muuta Lähi-idän maata on Iranin pelossa ryhtynyt aktiivisesti tavoittelemaan omaa ydinaseohjelmaansa. Näiden maiden joukossa ovat Saudi-Arabia, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat ja Egypti.
Arabeja on noin 300 miljoonaa ja iranilaisia noin 80 miljoonaa. Suuret määrät ihmisiä ollaan ajamassa vaarallisten varjojen alle. Sen sijaan, että ympärillä olevat maat siunaisivat Israelia ja eläisivät rauhassa sen kanssa, hyödyntäisivät sen teknologiaa ja korkeaa koulutusta sekä yhteiskuntarakenteita ja rakentaisivat omille lapsilleen tulevaisuutta yhdessä Israelin kanssa, ne ovat valinneet kiroten Israelia- ja niittävät, mitä kylvävät.

Pohjoisessa Israelia uhkaavat edelleen Hizbollah- terroristit ja etelässä Gazassa Hamas. Myös Syyria on vakava uhka ja Israelilaisia sotilaita on jouduttu kouluttamaan myös tätä vaaraa silmälläpitäen.

RAUHAN ESTE?
On surullista, kuinka piskuinen 7.4 miljoonan asukkaan Israel joutuu tämän lisäksi elämään jatkuvan kansainvälisen poliittisen painostuksen kohteena. Sitä esimerkiksi syytetään rauhan estämisestä sillä perusteella, että ns. Länsirannalla(Juudea ja Samaria) on juutalaisia siirtokuntia.

Kun vuonna 1948 viisi arabimaata hyökkäsi Israeliin ja ihmeen kautta Israel selviytyikin, liitettiin sodan päätteeksi Gazan alue Egyptiin- laittomasti- ja Länsiranta Jordaniaan, myös laittomasti. Asiasta ei koskaan noussut suurta hälyä kansaivälisessä yhteisössä. Kun Israel jälleen kerran puolustautui vuoden 1967 sodassa ja valloitti kyseiset alueet, alkoikin yhtäkkiä vastalauseiden myrsky, jota seurasivat palestiinalaisten itsenäisyyspyrkimykset Jasser Arafatin johdolla.

Tänä päivänä noin kaksikymmentä arabimaata kieltäytyy tunnustamasta Israelia juutalaisvaltiona, mutta samaan aikaan ne vaativat Israelia hyväksymään uuden, itsenäisen palestiinalaisvaltion aivan rajoilleen.

Sen jälkeen kun Israel vetäytyi Gazasta kesällä 2005 yli 6 500 rakettia ja granaattia ammuttiin Gazasta Israeliin. Vasta kun Israel aloitti 27.12. 2008 operaatio Valetun lyijyn, saatiin suurin osa raketti-iskuista loppumaan ja Israel pystyi suojaamaan kansalaisiaan terroristeilta. Tästäki Israelia on syytetty ja pyritään edelleen syyttämään.

Mitä siis on odotettavissa, jos Israelin rajoille syntyy itsenäinen palestiinalaisvaltio, jolla on omat sotavoimat? Vielä ei myöskään ole aivan selvää, miten Ysdysvaltain presidentti Barack Obama suhtautuu Israeliin. Tehdyissä mielipidetutkimuksissa Israelilaisten huoli näkyy: vain 6 prosenttia haastatelluista piti presidentti Obamaa Israelin ystävänä ja 50 prosenttia piti USA:n nykyistä hallintoa enemmän palestiinalaismyönteisenä kuin Israel- myönteisenä.

Otamme vakavasti Jumalan kutsun rukoilla Israelin puolesta ja siunata sitä. Otamme vaarin myös vanhasta sanonnasta ora et labora, rukoile ja tee työtä.
Sana Jerusalemista lehti

10 kommenttia:

  1. Hei rakas!
    Sinun blogisi näyttää todella kauniilta=). Jatketaan rukousta Israelin ja kaikkien ihmisten puolesta.Kiitos taas.Päivä kerrallaan. Kiitos siittä rohkasevasta kortista,jonka lähetit mulle.Tuli kyllä oikeaan aikaan=)
    Jaksamista sinulle ja hyvää illanjatkoa,
    halauksin:Kata

    VastaaPoista
  2. Kiitos rakas Kata!
    Jatketaan rukousta Israelin ja kaikkien puolesta.
    Jokainen ihminen on arvokas.

    Oikeastaan aloitin jo kirjeen sinulle, mutta en ehtinyt saada valmiiksi,kun piti jo saada postiin.
    Siksi kiireessä etsin sopivan kortin ja "raapustin" jotain kiireessä sinulle ihana tyttöseni.
    Haleja Katalle♥
    t. äiti

    VastaaPoista
  3. Moikka rakas äiti!♥Ihania postauksia ja tämäkin on mielenkiintoinen ja tärkeä asia,josta kirjotat!:),Tulen lähipäivänä lukemaan tarkemmin blogiasi,jota on ilo lukea!:),Jaksamista ja siunausta iltaasi!Halauksin:Krista

    VastaaPoista
  4. Rakas Krista!Tärkeä asia tässä postauksessa. Rukoillaan Israelin puolesta.
    Sinulla on myös ihana blogi Krista tyttöni.Minä menen kohta katsomaan sinne sinun postauksiasi.
    Siunausta kultaseni♥
    t.äiti

    VastaaPoista
  5. tulin tänne ekaa kertaa ja todella rauhallisen näköiset ja kauniit sivut ;)
    oikein ihanaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  6. Kiitos Kahvikissa!
    Sinulla on kiva blogi,kauniita kuvia paljon. Hauska nimi,liittyykö se mihinkään (Kahvikissa)?
    Minäkin olen innostunut valokuvauksesta,myös videokuvaus on minulle tärkeää, ollut kauan jo, siitä lähtien,kun omat lapset olivat pieniä.
    En kuitenkaan ole perehtynyt kuvien siirtämiseen tietokoneelle,enkä ole katsonut uuden digikameran käyttöohjeitakaan.
    Suurin este on etten itse pääse mihinkään,mutta innostunut olen monenlaiseen tekemiseen.

    Kata on kertonut blogistasi ja olen huomannut kommenttisi hänen sivuillaan.
    Tyttöjeni opastuksella tulin (pääsin) tänne blogimaailmaan mukaan viime kesänä. Avattuna blogi on ollut vasta vähän aikaa.

    Olen pitänyt tästä, olin niin kauan pois kaikesta.

    Iloisia hetkiä,kaikkea hyvää viikkoosi:)

    VastaaPoista
  7. Hei rakas äiti,kiitos kannustavasta ja kivasta kommentistasi blogissani.Ei sitä tosiaankaan aina itse tahdo huomata.Mutta mukava oppia aina kaikenlaista uutta.Nyt vasta enempi alkaa tietämään mitä haluaa.(aika ei vain aina tahdo riittää)

    Tää pakkanen sais jo loppua,kun autokaan ei käynnisty.Ei kauhean kiva tua kylmässä rämpiä eikä toisaalta olla vaan sisälläkään,ainakaan liian montaa päivää.

    Sinä olet taitava monessa asiassa.
    Sinulla on kaunis blogi.Ja sinä osaat tehdä kauniita kortteja,olen huomannut:)ja valokuvata,
    kirjoittaa juttuja(olisi kiva,jos kirjoittaisit joskus elämänkerta kirjan,sillä se olisi todella mielenkiintoinen)Osaat piirtääkkin.
    Ne näyttivät niin ihanilta kun näytit sillon joskus.Sekä paljon muutakin.Kehutaan kilpaa toisiamme:)mutta totta joka sana.

    Ihanaa uutta alkanutta viikkoa♥♥

    VastaaPoista
  8. Rakas Kata,olen onnellinen,kun sinulla on korttiaskartelu tekeminen, olethan huomannut kuinka kommentoijat antaa positiivistä palautetta tekemistäsi korteista. Sitä ei kukaan kovin helposti anna, ellei ole aihetta.

    Sinun pitäisi saada myös tunnustusta
    näistä nettiosaamisistasi,sinä olet meitä opastanut ja auttanut.

    Pakkaskausi saisi tosiaankin jo olla ohitse. Ihmisillä on autojensa kanssa ongelmia, niinkuin teilläkin
    rakkaat. Onkohan akku tyhjä,melko varmasti.
    Ja muutenkin kylmää on ollut jo aika pitkään.

    Kiitos Kata kommentistasi ja kehumisista.
    Lähettelen edelleen kortteja lapsille,on tekeillään koko ajan joku kortti.

    Valokuvaisin enemmänkin,jos pääsisin liikkumaan.

    Tahtoisin tehdä käsitöitä,mutta en voi.
    Sinä olet ihana ihminen Kata.
    Viehättävä ja suloinen,ystävällinen ja auttavainen. ♥♥♥
    Siunausta ja kauniita unia!!
    t.äiti

    VastaaPoista
  9. HEI JA KIITOS KUN KÄVIT VIERAILULLA ;)
    nimi kahvikissa liittyy intohimooni kahvin suhteen ja kiinnostus eläimiin...

    kiitos kuva kehuista!rakastan valokuvaamista!
    kaunis tämä sinunkin blogi on ;)

    ihanaa viikkoa ja tervetuloa taas kyläilemään!

    VastaaPoista
  10. Hei Kahvikissa,olipa hauskaa nähdä kommenttisi;)

    Vierailu blogissasi oli mukava kokemus, katselin valokuviasi innolla ja ansaitset kehut.


    Minäkin pidän kahvista,kovasti, ja eläimistäkin,
    vaikka meillä ei kovin montaa eläintä ole ollutkaan.

    Meidän lapsilla oli lintuja,kaksi kissaa, ja marsu ja vähän aikaa pupu.
    Jaki kissa oli ihana,se oppi avaamaan oven hyppäämällä kahvan päälle, se tykkäsi olla katsomassa,kun mies korjasi esim. kylpyhuonetta. Ja aamuisin se ryntäsi tervehtimään minua,kun en ollut noussut vielä ylös.
    Sitä on ikävä, oli se niin sulonen kissa.

    Tulen mielelläni kyläilemään.
    Hyvää keskiviikkopäivää!:)

    VastaaPoista